Liigu edasi põhisisu juurde Ligipääsetavus

Lõuna-Itaalia õppereis

Jäta leivapuru vahele

3.–8. märtsil 2025 toimus inspireeriv ja sisukas õppereis Lõuna-Itaaliasse, Apuulia piirkonda. Reisil osales 13 inimest.

Õppereisi ajakava ja peamised tegevused

1. päev – Saabumine ja kultuurielamus
Reis algas varahommikul Tallinnast, kust Lufthansa lennud viisid osalejad läbi Frankfurdi Barisse. Esimeseks sihtkohaks oli Castel del Monte, Apuulia üks ikoonilisemaid vaatamisväärsusi, kus osalejad said lähemalt tutvuda piirkonna ajaloo ja arhitektuuriga. Järgnes autentne lõunasöök Itaalia pere juures, kus tuntud kokk jagas teadmisi kohalikust köögist ja turismist hooajavälisel ajal. Esimese päeva lõpuks majututi Mercure Villa Romanazzi Carducci Bari hotellis.

2. päev – Oliiviõli ja Ostuni linn
Teise päeva hommikul külastati Masseria Il Frantoio oliiviõli tootvat farmi, kus toimus degusteerimine ja tutvumine tootmisprotsessiga. Oliiviõli on Apuulia üks tähtsamaid tooteid ning osalejad said väärtuslikke teadmisi selle kvaliteedist ja eripäradest. Pärast lõunasööki avastati Ostuni linn, mida tuntakse kui “Valget linna” tänu oma unikaalsele arhitektuurile. Päeva lõpetas õhtusöök Bari hotellis.

3. päev – Koobassüsteemid ja kokanduskogemus
Kolmandal päeval suunduti Castellana grotisse, mis on üks piirkonna huvitavamaid loodusimesid. Seejärel tehti peatus Alberobello linnas, mis on tuntud oma unikaalsete trullide poolest. Päeva tipphetk oli 4-tunnine kokanduskursus Agriturismo Masseria Madonna dell’Argo talus, kus osalejad said õppida traditsiooniliste Itaalia roogade valmistamist.

4. päev – Keraamika ja kunst
Neljandal päeval avastati Grottaglie keraamika traditsioone – külastati meistrite töötubasid ja osalejatel oli võimalus ka ise keraamikat valmistada. Lisaks käidi keraamikamuuseumis ja hiljem tutvuti Laterza Majolica muuseumiga. Õhtuks jõuti tagasi Barisse, kus nauditi õhtusööki hotelli lähedal restoranis.

5. päev – Bari vanalinna avastamine
Viies päev keskendus Bari linna kultuurile ja gastronoomiale. Hommikul külastati kohalikku kalaturgu ja sadamaid, kus sai jälgida, kuidas värsket kala ja mereande turul müüakse. Seejärel jalutati vanalinna tänavatel, kus kohalikud naised valmistasid käsitsi traditsioonilist pastat – orecchiette. Pärast lõunasööki vanalinnas lõpetati päev õhtusöögiga kohalikus tavernas.

6. päev – Tagasilend
Viimasel päeval toimus transfeer Bari lennujaama ning tagasilend Tallinna läbi Frankfurdi.